Praktijk voor Psychotherapie

Ouderkerk aan de Amstel

Over de praktijk

Samen komen we er wel uit’

Mijn naam is Katelijne Cornelisse. In 2007 heb ik de praktijk voor psychotherapie Mind Your Brain opgericht. De praktijk is gevestigd in Ouderkerk aan de Amstel, in de buurt van Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, eigenlijk geheel Noord-Holland.

Ik ben een ervaren GZ-psycholoog en psychotherapeut, uiteraard BIG-geregistreerd. In 1996 startte ik als forensisch psychotherapeut in De Waag, het grootste centrum voor forensische geestelijke gezondheidszorg (GGz) in Nederland.

Sinds 2008 ben ik als GZ-psycholoog en psychotherapeut aangesloten bij het Centraal Netwerk Zorg (Cenzo). In dit netwerk werken zelfstandig gevestigde zorgprofessionals samen om psychologische zorg te bieden. Ook mental coaching, (groeps)training, zorgbemiddeling, mediation en andere vormen van hulp behoren tot het dienstenpakket van dit netwerk. Via dit netwerk werk ik bijvoorbeeld voor het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) in Amsterdam, het Westfries Gasthuis, Albert Heijn en de Politie Amsterdam-Amstelland.

Sinds 2011 werk ik als psychotherapeut bij het Hersencentrum in Amsterdam en Alkmaar. Ik werk hier nu ook praktijkopleider en supervisor GZ-opleiding.

 

Ik ben geïnteresseerd en betrokken, ik ‘voel’ met je mee en wil begrijpen hoe je klachten zijn ontstaan.
Ik vind het belangrijk dat jij je prettig en veilig voelt in mijn praktijk. Dat jij je hier vrij voelt om je persoonlijke verhaal met me te delen. Dat kan niet zonder ‘vertrouwen’. Vertrouwen tussen jou als patiënt en mij als therapeut, maar ook vertrouwen in de behandeling: samen komen we er wel uit!

 

Mijn registraties

  • Schematherapeut (basis en vervolgopleiding)
  • EMDR-therapeut (basis en vervolgopleiding en practitioner i.o)
  • GZ-psycholoog (BIG-geregistreerd)
  • Psychotherapeut (BIG-geregistreerd)
  • Lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)