Praktijk voor Psychotherapie

Amsterdam

Werkwijze

Hoe verloopt de behandeling?

Als je een verwijzing hebt van je arts of specialist, kun je je bij Mind Your Brain aanmelden voor behandeling. Doorgaans kun je binnen enkele weken terecht. Hoe verloopt deze behandeling?

De behandeling start met een kennismakingsgesprek. Tijdens deze intake legt de therapeut je uit hoe je in een beveiligde omgeving online een of meer vragenlijsten in kunt vullen. Dit kun je later op een rustig moment thuis doen.
Afhankelijk van de klacht kan de therapeut je ook vragen online een of meer testen uit te voeren. En je kunt het verzoek krijgen je levensverhaal digitaal op te tekenen.

De volgende keer dat je op bezoek komt, bespreekt de therapeut met jou alle gegevens die dan binnen zijn. Op basis hiervan stelt de therapeut de diagnose vast en bespreekt met jou welke behandeling het meest geschikt is. Je speelt zelf een belangrijke rol bij de keuze van de behandelmethode.

Gedurende de behandeling zul je ook regelmatig aan het werk worden gezet. Dan krijg je bijvoorbeeld huisopdrachten mee of word je gevraagd thuis online testen uit te voeren.

Uiteraard bespreek je met je therapeut tijdens de behandeling voortdurend of de behandeling nog op het goede spoor zit.